Tudtad, hogy a parfümök, kölnik kb. 95%-ban szintetikus illatanyagokból vannak? Azok pedig laborban kikísérletezett, kőolaj alapú illat utánzatok.

A mesterséges illatanyagoknak sokféle káros hatásuk lehet, nagy részük allergizál, van olyan, amelyik rákot okoz, vagy éppen megzavarja a hormonháztartást. Vidám, mi?

Van még néhány állati eredetű illatanyag, a pézsma, az ámbra stb. amiktől pedig akkor ijedünk meg, ha utána nézünk, hogyan nyerik őket.

A legkárosabb mesterséges illatanyagok például az Eugenol, Cinnamal, Geraniol, Citral. Vajon hány otthoni készítményben találod meg?

A parfümöket kikerülhetjük, helyettesíthejük, de még mindig itt van néhány dolog, amiben mesterséges illatanyag van: levegő illatosító, folyékony szapppan, tusfürdő, sampon,  kondícionáló, krémek, illatosított wcpapír, ruhaöblítő, mosópor, mosogatószer... Folytassam? Amit lehet azt ki kell kerülni. Ha a bőrünkkel érintkezik, vagy belélegezzük, már árthat.

Tehát mit tegyünk? A lista olyan hosszú, hogy első pillantásra reménytelennek tűnik  bármit tenni. Nem is lehet senkitől elvárni, hogy egy csapásra megváltoztassa az életét. De ha apró lépésekben haladunk, az mindig több, mint a semmi, csak jobban járhatunk.

Kezdjük például a krémekkel, ajakápolókkal és dezodorokkal, ezekre már tettem fel receptet. A következő pedig a parfümkészítés lesz - egyáltalán nem ördöngősség, és jó szórakozás kísérletezni az illatokkal.

Akit részletesebben érdekel, hogy pontosan mi a helyzet a parfümökkel, ajánlom ezt az oldalt:tudatosvasarlo.hu/cikkek/569

 

Szerző: Lucrezia  2010.02.18. 11:44 Szólj hozzá!

Címkék: parfüm

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr831768575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása