Mindenki szeretne szép, egészséges, erős körmöket, amiket meg lehet növeszteni anélkül hogy folyton letörnének. A boltokban kapható körömerősítő folyadékok általában kőolaj alapúak, lehet, hogy pillanatnyilag szebbnek tűnik tőlük a köröm de hosszabb távon biztos, hogy nem használnak. Érdemesebb házilag készíteni körömerősítő olajat, és táplálkozással is megtámogatni az eredményt.

Együnk sok halat, brokkolit, karfiolt és hagymát mert ezekben sok a szilícium és a kén, a teljeskiörlésű pékáruban, szójában és sörélesztőben pedig a biotin (H vitamin). A lenmag kúra szintén jó hatással van a körmökre,  fogyasszunk minden nap lenmag olajat vagy lenmagot joghurttal, és már két-három hét után észre fogjuk venni a javulást.

És íme a recept:

2 evőkanál barackmag olaj

2 csepp búzacsíra olaj

2 csepp tömjén illóolaj

2 csepp mirha illóolaj

Keverjük jól össze, és hetente kétszer kenjük be vele a körmöket és a körömágyat. Ezen kívűl még használhatjuk körömápoláshoz a kókusz olajat és az oliva olajat, illóolajok közül pedig a citromot és a citromfüvet.

Szerző: Lucrezia  2010.04.26. 21:51 Szólj hozzá!

Címkék: recept kézápolás illóolaj barackmag olaj búzacsíra olaj körömerősítő

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr851952266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása