Száraz bőrre nem szabad gyakran arcpakolást alkalmazni, elég 1-2 hetente. A hajunkat fésüljük hátra, csatoljuk vagy kössük meg, hogy ne legyen útban. Mindig tisztítsuk meg arcunkat mielőtt arcmaszkot használnánk. Csak az ujjainkkal vigyük fel a pakolást az arcunkra, a homlokra, orcákra, orra, állra és a nyakra. Sose kenjünk arcmaszkot a szem környékére, ez a rész ugyanis nagyon érzékeny. Miután felkentük pihenjünk egy kicsit, ne beszélgessünk csak feküdjünk le. A legjobb ha a fürdőkádban áztatjuk magunkat közben. Sose hagyjuk arcunkon a javasolt időnél tovább.

A méz nagyon jó hidratáló tulajdonságú, de csökkenti a duzzanatokat és a gyulladásokat is. A tejporban lévő tejsav gyengéden hámlasztja a bőrt, puhává és simává teszi. Az aloe vera hidratálja és gyógyítja a bőrt. Illóolajból a száraz bőrre ajánlottakat lehet használni: geránium, levendula, rózsa, narancsvirág, tömjén, mirha, szantálfa.

1 tk tejpor

1 tk méz

1 tk aloe vera gel

2 csepp illóolaj

Keverjük jól el az anyagokat. Tegyünk arcunkra egy kicsit meleg vízes törölközőt, hogy kinyissa a pórusokat, majd kenjük fel az arcmaszkot, és hagyjuk rajta legfeljebb 15 percig. Mossuk le langyos vízzel.

Szerző: Lucrezia  2010.04.30. 18:41 Szólj hozzá!

Címkék: arcápolás recept méz aloe vera tejpor illóolaj arcpakolás

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr621964910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása