A testpakolások (wrap) azért hatékonyak narancsbőr ellen, mert melegen dunsztolva tartják az érintett területet, ez által az anyagok még jobban felszívódnak. Amivel segíthetjük a hatékonyságát:

- igyunk sok vízet előtte és utána is (legalább 2-2 pohárral)

- testpakolás előtt zuhanyozzunk le forró vízzel, hogy megnyiljanak a pórusok

- készüljünk előre arra az egy órára, valami jó filmmel vagy könyvvel, hogy ne unatkozzunk

hozzávalók:

1/2 csésze pirospaprika

1/2 csésze őrölt gyömbér

1 csésze keserűsó

1-2 csésze fehér vagy zöld agyag

2 csésze forróvíz

vékony törölközők, vagy celofán (frissentartó fólia)

Öntsük az összes anyagot a forróvízbe. Keverjük el jól, akkor jó ha krémes állagú. Ha szükséges adjunk hozzá több vízet vagy több agyagot. Hagyjuk kihűlni testmelegre. Kenjük testünk problémás (narancsbőrös) részeire a krémet, majd szorosan (de ne túl szorosan) tekerjük rá a töröközőt vagy celofánt. A műanyag fóliával jobb eredményt érhetünk el. Feküdjünk le egy olyan helyre amit nem kenhetünk össze, és maradjunk így 45-60 percig. Ezután óvatosan hántsuk le a csomagolóanyagot magunkról, és zuhanyozzunk le langyos vízzel. Végül kenjük be magunkat narancsbőr elleni krémmel is.

 

Szerző: Lucrezia  2010.06.01. 16:33 2 komment

Címkék: víz narancsbőr testápolás kaolin keserűsó zöld agyag

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr642047806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ka9 2010.06.03. 16:04:58

Ezt próbálta már valaki? Mennyire hatékony? Nekem csak minimális problémám van, de az is eléggé zavar, viszont nem nagyon jött még be semmilyen krém. Tekercselést mondjuk még nem próbáltam. Olyan agyagot hol lehet venni?

Lucrezia 2010.06.16. 12:42:45

@ka9: Bocsánat, hogy hanyagoltalak. Még nem próbáltam a receptet, de a barátnőm nagy narancsbőr ellenző, ő biztos ki fogja és akkor megírom. Fehér agyagot gyógyszertárból, kézműves boltból, zöldet a cosmio-tól lehet rendelni.
süti beállítások módosítása