A Tigris balzsam egy olyan kenőcs, melyet izomfájdalomra és húzódásra készítettek.  Hatására forróságérzet keletkezik az izomban, amelytől lazulni fog és a fájdalom is alábbhagy. Összetevői segítik a gyorsabb gyógyulást is.

A receptje több száz éve Burmában született, a hagyomány szerint a kínai császár hátfájdalmára. Aztán apáról fiaira szállt a recept, akik hatalmas vállalatot csináltak belőle. Mivel az eredeti receptben vazelin van, biztosra megyünk, ha magunk készítjük el, és így minden összetevő eredetével tisztában lehetünk.

Sokféle recept kering a neten, nekem ez tetszett meg a legjobban, de nyugodtan változtassunk az illóolajok arányán izlésünk szerint.

60 ml extra szűz oliva olaj

15 g méhviasz

20 csepp borsmenta olaj

10 csepp eukaliptusz olaj

10 csepp kámfor olaj

5 csepp szegfűszeg olaj

5 csepp fahéj olaj

5 csepp kajeput olaj

1 kávéskanál chili por (nem kötelező, de szebb lesz a színe és a hatása is jobb)

Melegítsük fel az oliva olajat gőz fölött, és adjuk hozzá a méhviaszt. Kevergessük amíg teljesen fel nem olvad, majd adjuk hozzá a chilit is. Vegyük le a gőzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd öntsük bele az illóolajokat. Jól keverjük el, majd tegyük zárható üvegbe.

Az erősségét szabályozhatjuk több-kevesebb illóolajjal, mivel a Tigris Balzsam is többféle erősségben kapható.

Szerző: Lucrezia  2010.06.23. 14:05 Szólj hozzá!

Címkék: recept chili illóolaj méhviasz oliva olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr262093350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása