A babaápolással eddig keveset foglalkoztam. Az ok egyszerű: gyermekeim már nagyobbak, nem kényszerít a szükség hogy ilyen recepteket keressek. De tudom, hogy nagyon sok olvasómnak van kisbabája, és azt is hogy milyen nehéz egészséges, és nem drága babaápolási termékeket venni. Bárcsak már régebben is tudtam volna a házi kozmetikum készítésről!

Hintőport viszonylag ritkán használtam a gyermekeimnél. Nem szerettem, hogy száll a por és esetleg belélegzik, pedig akkor még nem voltam tisztában vele, hogy mi is van benne. Viszont tudom, hogy nyáron szükség volt rá, a meleg kiütéseket érdemes volt beszórni, főleg azokon a helyeken ahol egymáshoz ér a bőr (a három közűl kettő nagyon jó húsban volt kisbaba korban, szép kis tokájuk-sonkájuk volt). Akár az anyukák is hasznát vehetik ennek a receptnek, mert nem kellemes amikor nyáron szoknyában összeér az ember combja.

3 evőkanál szárított kamilla

3 evőkanál szárított körömvirág

3 evőkanál szárított levendula

2 evőkanál zabliszt

1 tojás héja

1 evőkanál kukorica keményítő

Szárított növényt vagy magunk szedünk és szárítunk, vagy megvesszük teának (ne filtereset). Ma már a bioboltok nagy része tart szárított növényeket. Beletesszük őket egy kávéörlőbe, és addig daráljuk vele amíg por nem lett. Ha szükséges szitáljuk át, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok. A tojáshéjat mossuk meg, szedjük le róla a hártyát és fözzük forró vízben pár percig, hogy steril legyen. Miután megszáradt mozsárral porítsuk, és szintén szitáljuk át. Keverjük össze az anyagokat és tegyük zárható üvegbe.

Szerző: Lucrezia  2010.08.02. 06:25 Szólj hozzá!

Címkék: recept gyógynövény babaápolás keményítő hintőpor zabliszt

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr292180236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása