Ezt a rendkívűl kellemes illatú, citrusos ajakbalzsamot gyerekek is nyugodtan használhatják. A mandarin és a citrom olaja felfrissít, megnyugtat, puhítja a bőrt. Nyáron ne használjuk, mert fényérzékennyé tesz, de télen tökéletes megoldás. Antibakteriális hatása miatt beteg emberek puszilgatása előtt hasznos lehet. Az aloe és a méz hidratálja, táplálja a bőrt. Csak tudjunk ellenállni a kísértésnek, hogy lenyaljuk az ajkunkról.

3 evőkanál mandula olaj

2 evőkanál méhviasz

1 evőkanál aloe vera gél

1 evőkanál méz

4-6 csepp citrom olaj

3-4 csepp mandarin olaj

4 db 200 mg-os E vitamin kapszula

Olvasszuk fel a méhviaszt és a mandula olajat együtt gőz fölött, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a mézet és az E vitamint, jól keverjük össze majd végül az aloe verát és az illóolajokat. Keverjük amíg ki nem hűl és meg nem keményedik. Öntsük kis, zárható tégelybe.

Szerző: Lucrezia  2010.10.06. 19:27 8 komment

Címkék: arcápolás recept méz aloe vera illóolaj méhviasz mandula olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr782268278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyopper 2010.10.07. 08:54:32

Sziasztok!

Ahol üveges E-vitamint lehet venni, ott újratölthető ajakápoló is fellelhető :) Én hétvégén letesztelem, majd írok, hogy jól vizsgázott-e :)

t.bernadette · http://bernadette31.blogspot.com/ 2010.10.07. 14:10:13

@gyopper: Jól vizsgázik, mert nem folyik ki belőle a lé, így egészen folyósan is beletölthető:-)

gyopper 2010.10.08. 08:35:45

@t.bernadette: persze, tudom, de a tapasztalataim nélkül semmit nem hiszek el ;)

nina909 2010.10.09. 11:12:58

Szia!

Én nagyon nagyon kezdő vagyok ebben az egész házi készítésű kencékben viszont nagyon szeretném elsajátítani:)
Ha nem lenne nagy kérés akkor leírnád hogy a különböző anyagokat honnan szerzed be vagyis mit lehet megvenni gyógyszer tárban és mit internetről:) esetleg árakat is írnál mellé!
Köszönöm!

Üdv: Nina

Lucrezia 2010.10.15. 16:55:48

@nina909: Szia! Teljesen jogos, amit kérsz, csak még gondolkozom a megvalósításon. Sok a lelőhely, ahonnan vásárolni lehet, és még többféle árat lehet találni. Ki fogok találni valamilyen gyűjtőhelyet az ilyeneknek, ígérem. Addig is kérdezz légyszíves, konkrétan melyik receptben gondolkozol, és igyekszem majd válaszolni én is, meg mások akik itt járnak és már gyakorló méregkeverők.
Ha a fenti receptben gondolkozol, íme:
mandula olajat legolcsóbban a Tescóban láttam, aromax, 900 Ft
méhviaszt patikában is kapsz, nem drága, az árát nem tudom
aloe gélt kicsit nehezebb, dm-ben láttam, de drágább, 1500 talán 500 ml? sok mindenre elég.
illóolajat szintén lehet a dm-be olcsón, de tesco, auchan is tart egy párat
E vitamin kapszula patikában is van, csak bio extra nevűt vegyél, az természetes, pár száz forint az is
Ezen kívűl, ha mindent egyben szeretnél a neten venni, ajánlom a cosmio webáruházat, ott minden van, illetve más boltok is vannak. A környékeden lévő bioboltban is érdemes körülnézni.

[swarley] 2011.03.18. 10:03:48

Szia Lucrezia!
Nagyon tetszik az oldalad. Kezdő krémkeverő vagyok (eddig egy kakaóvajas krémet csináltam), most viszont szeretnék egy férfi ajakápolót készíteni. Milyen illóolajat tegyek bele? Nemsokára lesz méhviaszom és kókuszvajam. :) Remélem, ezekből is meg lehet csinálni. Másik kérdésem: mikbe kell e-vitamin kapszulát tenni? Valami olyasmit hallottam, hogy abba, amiben víz is van, de lehet, hülyeség... nem emlékszem pontosan.
Köszi

Lucrezia 2011.03.18. 15:56:29

@[swarley]: Szia! Méhviaszból és kókusz olajból lehet jó ajakápolót készíteni, csak egy kicsit keményebb lesz, mint a többi, de testmelegre lágyul. Férfiaknak jó az ylang-ylang, pacsuli, teafa, rózsafa, ciprus, bergamott, meg a citrom-narancs is. A férfi parfümök között találhatsz ötleteket, bár egy ajakápolónak nem kell túl bonyolultnak lennie.
E vitamint tartósítás miatt szoktak beletenni, és igaz, hogy a víz tartalmú krémekbe szükséges inkább, a csak zsírosak kevésbé romlanak. De a bőrnek is jó, nyugodtan tegyél bele.
süti beállítások módosítása