Íme egy másik arctonik recept Gyöngyinek. Igaz, hogy nem hámlaszt hanem hidratál, de a használata utáni kellemes érzés talán kárpótolni fogja. Azért igyekszem majd másik aha-savas tonik receptet is keresni.

A rózsavíz már magában is szuperül hidratál, én egy jó ideje használom, és nagyon szeretem. Reggel, amikor érzem, hogy húzódik a bőrőm, de nem akarok krémezni, mert a házilag készült krémek zsírosabbak, és nem akarok fényes arccal elindulni, akkor szoktam használni. Tényleg szuper. A körömvirág gyulladáscsökkentő, hámosító, regeneráló hatású, bárkinek jót tesz, akinek nem makulatlan a bőre. A rózsaolaj szintén hidratál, mint a rózsavíz, de annyira drága, hogy érdemesebb helyettesíteni gerániummal, az illata hasonló, a hatása is, és olcsóbb.

1 ek szárított körömvirág szirom

fél pohár rózsavíz (vagy 1 ek szárított rózsaszirom)

1 kk glicerin

5 csepp geránium vagy rózsa illóolaj

Először készítsük el a körömvirág főzetet: öntsünk egy fél pohár forró vízet a körömvirág szirmokra, hagyjuk állni fél órát, majd szűrjük le. Ha tudtunk szerezni permet mentes rózsaszirmot, ugyanígy készítsük el a rózsavízet, ha nem, használjunk üvegeset. A glicerinbe cseppentsük az illóolajat, jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a virág főzeteket. Öntsük üvegbe, zárjuk le és rázzuk jól össze. Használjuk minden nap kétszer, vattapamacsra öntve egy picit töröljük át vele az arc és a nyak bőrét.

 

Szerző: Lucrezia  2010.10.12. 19:28 6 komment

Címkék: glicerin arcápolás recept rózsavíz körömvirág illóolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr122366299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyöngyi69 2010.10.27. 10:18:06

Elkészítettem ezt a tonikot is. Bár glicerinem még nincs, így az kimaradt, de hamarosan rendelünk, és akkor az is kerül bele. Amúgy anélkül is nagyon jó az illata, kellemes használni! Nekem a sima rózsavíz után egyébként húzódik a bőröm, de így sokkal jobb. Köszönöm!

Lucrezia 2010.10.27. 19:57:44

@Gyöngyi69: A glicerin az illóolaj eloszlása miatt szükséges bele. A nélkül is jó, csak jól fel kell rázni minden alkalommal. Sajnos azt még nem tudom, meddig áll el, majd írj, ha van tapasztalatod e témában.

Nancy_ 2011.05.07. 12:23:46

Kedves Lucrezia!

Először is szeretném elmondani, hogy imádom az oldaladat! Már jó ideje "csendes megfigyelő" vagyok és több receptedet is kipróbáltam (legutóbb az almaecetes-gyógynövényes tonikot, ami nagyon széppé varázsolta az arcbőröm). =)
Ezúttal az édesanyámnak keresgettem tonikot és ez a rózsavizes recept nagyon megtetszett. Abban tudnál segíteni, hogy hol lehet kapni rózsavizet? Eddig nem volt rá szükségem és nem tudom, hol tudnám beszerezni. Biobolt vagy Herbaház esetleg?

Loirinha 2011.06.06. 16:28:32

ha van körömvirág és rózsaszirmom is lehet őket együtt főzni? friss szirmokból is lehet?

Lucrezia 2011.06.16. 22:34:07

@Nancy_: Kedves Nancy! Szörnyű, de most vettem észre amit írtál. Gondolom már késő, de azért leírom. Rózsavizet olcsón keleti boltokban lehet kapni (pl. indiai). Szerintem érdemes a Herbaházban is megnézni, illetve illóolaj gyártók is árulják (Panarom, Primavera), csak drágább. A neten is érdemes megnézni, ahol más alapanyagot is árulnak elő fordulhat rózsavíz is.

Lucrezia 2011.06.16. 22:35:07

@Loirinha: Igen, lehet friss szirmokból, és lehet együtt főzni. Az illata nem tudom, milyen lesz, de biztos jót tesz.
A friss szirmoknál csak az olajban főzésnél kell vigyázni, mert a víztartalom miatt csapkodhat.
süti beállítások módosítása