Közeledik a tavasz (ma végre kezdem elhinni), a jó idő, és a szandál. Ilyenkor szokott az ember ráébredni, hogy mennyire elhanyagolta a bozótot a lábszárán, illetve hogy a sarka száraz és töredezett. Még nem késő rendbe tenni, de időt kell szánni rá, nem elég az utolsó pillanatban kenegetni. Természetesen érdemes egy jó kis bőrpuhító lábfürdőt venni (pl. egy kis szódabikarbónát tenni a vízbe), a keményedéseket legyalulni, aztán jól bekenni az alábbi krémmel, és éjszakára zoknit húzni rá. Legalább egy hétig kell csinálni minden este hogy látszódjon az eredmény, de persze az elhanyagoltságtól is függ. Én több hétben gondolkodom :)

2 evőkanál reszelt méhviasz

2 evőkanál shea vaj

2 evőkanál kókusz olaj

2 evőkanál jojoba olaj

20 csepp narancs illóolaj

5 csepp ylang-ylang illóolaj

 

Olvasszuk fel gőz fölött a shea vajat és a méhviaszt. Ezután vegyük le a gőzről, tegyük hozzá a kókusz olajat, keverjük el, ha ez is megolvadt adjuk hozzá a jojoba olajat. Végül ha már csak langyos az anyag belecseppenthetjük az illóolajakat is. Kevergessük kihűlés közben (ha lehet kézi mixerrel), és csak mikor már teljesen kihűlt kanalazzuk kiforrázott, zárható üvegbe. Tartósítani nem kell, mivel nincsen benne víz alapú anyag, ezért sokáig eláll, lehet belőle akár többet is készíteni.

Szerző: Lucrezia  2011.03.12. 19:20 Szólj hozzá!

Címkék: recept illóolaj méhviasz lábápolás shea vaj jojoba olaj kókusz olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr42734097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása