A rozacea a lakosság legalább 1-2 százalékát érinti, főleg a nőket. Az oka ismeretlen, gyógymódja úgyszintén. Először bőrpírral kezdődik, főleg az orcán, az orr, szemöldökök körül, néha a mellkason és az állon. Általában mindig szimmetrikusan alakul ki mindkét oldalon. Később az arcon csomók és pörsenések is kifejlődnek, megnagyobbodnak, a bőr megvastagodik. Tenni kell ellene, nincs mese.

Nos, receptet, házi praktikát találtam bőven, de olyat még nem ami mindenkinek bejött volna. Próbálkozni kell, nem szabad feladni. Elsősorban persze bőrgyógyász segítségét kell kérni a kezeléshez, de szteroidos krémeket inkább ne kérjünk, hosszú távon többet ártanak mint használnak. Ez a pakolás jó kiegészítése lehet bármilyen krémnek, tiszta, természetes összetevői nem okozhatnak problémát.

Az édesgyökér nagyon jó hatással van (lehet) a rozaceára, mert megnyugtatja a gyulladt bőrt és csökkenti a pirosságot. Az aloe vera és a méz hasonlóan táplál, hidratál és nyugtat.

1 evőkanál édesgyökér por

1 evőkanál termelői méz

1 evőkanál aloe vera gél

Édesgyökeret csak teában lehet kapni, ezért elsődleges, hogy aprítógépben finom porrá zúzzuk. Ezután adjuk hozzá a mézet és az aloét, és már kenhetjük is az arcunkra. Kb. 15 percig hagyjuk rajta, majd öblítsük le langyos vízzel.

Ezután még érdemes bekenni 3 rész neem olaj és 7 rész vadrózsa olaj keverékével.

Szerző: Lucrezia  2011.05.02. 21:35 2 komment

Címkék: recept méz aloe vera édesgyökér arcpakolás

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr452872829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rossamela.blogspot.com 2011.05.03. 17:02:32

De a képen gyömbér van!
Tartok tőle, hogy attól még pirosabb lenne a bőr...

Lucrezia 2011.05.03. 22:02:34

@rossamela.blogspot.com: Mester szakácsokkal nem vitatkozom... Inkább kicseréltem a képet.
süti beállítások módosítása