Ahogy a bőr öregszik, veszít rugalmasságából. A szaruréteg megvastagszik, ezért nehezebben jut oxigén a bőrbe. A sejtek közötti anyagcsere lelassul, a bőr hajlamos lesz a szárazságra, rozaceára.

Fontos tehát a minden napos hidratálás és táplálás, illetve a hámlasztás is, hogy segítsünk a bőrnek megújulni. De ebben az időszakban még fontosabb, hogy ne irritáljuk bőrünket különböző kemikáliákkal, ne használjunk alkoholt nagyobb mennyiségben tartalmazó kozmetikumokat. Ha házilag készítjük arckrémünket, tonikunkat nem kell a káros anyagok miatt aggódnunk és nagy jót teszünk a bőrünkkel is.

A hámlasztás nagyon fontos, mert ezzel tudjuk bőrünket gyorsabb megújulásra késztetni, és a hidratáló-tápláló krém is könnyebben felszívódik. Hámlasztásra használhatunk egy arcradírt pl. szódabikarbónával, vagy AHA savat tartalmazó tonikot almaecettel vagy valamilyen gyümölcs kivonattal.

Az alábbi arcolaj a nappali krém helyét hivatott betölteni, mert ha keveset használunk belőle, egész gyorsan beszívódik. A barackmag olaj szuper száraz bőrre, gyógyítja a nap és környezeti ártalmak okozta károsodásokat, a ligetszépe olaj nyugtatja a bőrt, magas a gamma-linolénsav tartalma, a vadrózsa olaj pedig jót tesz a ráncoknak és a bőrhibáknak.

5 evőkanál barackmag olaj

1 evőkanál vadrózsa olaj

1 evőkanál ligetszépe olaj

2 kapszula E vitamin

10-10 csepp édeskömény, muskotályzsálya, geránium, rozmaring, rózsa, levendula illóolaj

Melegíteni nem kell, csak jól összerázni. Tartsuk sötét üvegben, hogy tovább elálljon. Keveset kenjük belőle az arcunkra egyszerre.

Változatai: Száraz bőrnél használjunk 1 evőkanál avokádó olajat és kevesebb barackmagot, zsíros bőrnél a barackmag olajat mogyoró olajjal helyettesítsük. Illóolajokból még választhatunk kamillát, szalmagyopárt, tömjént és mirhát is. Ha mindenképpen krémet szeretnénk, langyosítsuk meg az olajokat, adjunk hozzájuk 9-10 g méhviaszt, majd a szokásos módon jól összekeverve, és hűlés közben cseppentve az illóolajokat készítsük el.

 

Szerző: Lucrezia  2011.05.30. 22:16 Szólj hozzá!

Címkék: recept illóolaj e vitamin barackmag olaj arckrem csipkebogyó olaj ligetszépe olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr672939874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása