Még egy recept erejéig maradok az izomláznál... Kedves férjem mostanában rászokott a biciklizésre, és mint mindent ezt is tökéletesen akarja csinálni. Néha menni alig tud, úgy fáj a lába. A kencéimet és egyéb kutyulmányaimat rosszul viseli, nem nagyon hajlandó kipórbálni semmi újat vagy gyanúsat, kádban ázni viszont szeret. Ezt a receptet tehát neki találták ki, meg persze bárki másnak, aki egy jó kis izomlazító fürdőre vágyik.

1 csésze keserűsó

3 csepp levendula olaj

2 csepp rozmaring olaj

2 csepp boróka olaj

2 csepp eukaliptusz olaj

1/4 csésze tej vagy tejszín

A keserűsót öntsük a fürdőkádba és eresszük rá a melegvízet, majd töltsük meg a kádat. A tejbe (tejszínbe) csöppentsük az illóolajakat, jól keverjük össze, majd ha tele a kád öntsük bele ezt is. Néha keverjük fel a kád aljáról a sót a kezünkkel, hogy jól feloldódjon. A gyerekeket bízzuk a másik teherviselő félre, tegyük ki a Ne zavarjanak! táblát a fürdőszoba ajtóra, és zárkózzunk be (füldugó szintén hasznos lehet). Gyertyafény vagy félhomály szintén jótékonyan hatnak. Merüljünk a vízbe nyakig ha lehetséges, engedjük el magunkat és szívjuk be az illóolajok illatát. 15-20 percig áztassuk magunkat. Ezután szárítkozzunk meg, és a ha már a gyerekek is kellőképpen elfáradtak menjünk aludni.

Vigyázat: bár a receptben tej vagy tejszín van, meginni nem szabad.

Ha ajándékba vagy későbbi felhasználásra készítjük, az illóolajokat keverjük össze a sóval, és úgy tegyük egy jól záródó üvegbe.

 

Szerző: Lucrezia  2010.07.02. 09:35 4 komment

Címkék: recept fürdés tejszín illóolaj fürdősó keserűsó

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr382093351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luna84 2010.10.17. 17:46:21

Lukrécia, miért pont keserűsót használsz a fürdősó alapanyagaként? Az mire jó? És hol lehet beszerezni?

Lucrezia 2010.10.17. 21:22:31

@luna84: Szia, a keserűsó (más néven magnézium szulfát) rengeteg jó hatással rendelkezik a fürdővízben. Méregtelenít, lazít, nyugtat, és még sorolhatnám. Patikában legálisan lehet vásárolni, kimérve, de ne lepődj meg, mert hashajtóként árulják. Belülről is tisztít :) Mostanában azt is olvastam róla, hogy a magnézium felszívódásban hatásosabb a keserűsó fürdő, mintha magnéziumot szednénk, márpedig sokaknak magnéziumhiánya van manapság.

Riacska 2011.03.01. 07:58:46

Szia Lukrecia,

A tegnaptol mind ezt az oldalt bongeszem,(persze, csak mikor a gyerekeim alszanak)A mult heten csinaltam meg egy keserusos meregtelenito kurat, igy maradt meg belole, es az olajok is megvoltak(szoktam amugy is tenni a furdovizbe, bar nem kevertem oket, es masszirozashoz hasznalom a ferjemnek)
Mivel az alapanyagok megvoltak az este furodtem egy nagyon jot.Elmondhatom hogy isteni volt.Hihetetlenul jot tett,pihenten, ellazultan es jokedvuen jottem ki a furdobol,amit alig vart ferjem lefarradva a ket kis hohanyo miatt.
Nagyon szepen koszonom, es halas vagyok a receptert.

Lucrezia 2011.03.04. 18:45:34

@Riacska: Szia! Örülök, hogy használt! Nincs is jobb pihenés, mint egy illóolajos-sós fürdő. Persze csak akkor, ha közben senki sem veri a kezével a fürdőszoba ajtót :)
süti beállítások módosítása