Elnézést a kihagyásokért, egyre többet dolgozom az új oldalon, foglalkozok a Facebookkal, néha kicsit sok egyszerre. Közben pedig több recepttel kísérletezem, de valahogy nem akarnak sikerülni... Viszont itt ez a recept, elrontani nem lehet, és tényleg nagyon jó.

A zabra már régóta kacsingatok, mert nagyon jót tesz a bőrnek, sok kozmetikumban benne van, a boltiakban is, de a házilag készítettekbe még inkább ajánlom. Leggyakrabban arcradírokban és hintőporokban használják mert nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású. Csodálatosan puhítja a bőrt, főleg száraz, érzékeny bőrüeknek kiváló. Megenni is nagyon egészséges: csökkenti a koleszterinszintet, lugosít, belülről is gyulladásgátló, diétás.

Ez a fürdőgolyó tehát még jobb a bőrnek, puhítja, nyugtatja, miközben ugyanúgy pezseg, mint a többi. A kakaóvajjal viszont vigyázzunk, mivel elég sok van benne, csúszóssá teheti a kádat.

1 evőkanál zabliszt (vagy porrá aprított zabpehely)

2 evőkanál kakaóvaj

2 evőkanál só

2 evőkanál citromsav

2 evőkanál szódabikarbóna

néhány csepp illóolaj

esetleg ételfesték

Olvasszuk meg a kakaóvajat gőz fölött. Közben keverjük össze a száraz összetevőket egy tálban, majd öntsük hozzá a kakaóvajat. Keverjük alaposan össze, tegyünk hozzá illóolajat és esetleg ételfestéket. Formáljuk gombócokká a kezünkkel, jól összenyomkodva. Ha nem áll eléggé össze, fújhatunk rá egy kis vízet egy spray-s flakonból. Egy kicsit hagyjuk száradni, aztán csomagoljuk be, hogy ne veszítse el az illatát.

Ha kevésbé olajos kádat szeretnénk, használjunk kevesebb kakaóvajat és több vízet. Csak arra vigyázzunk, hogy a vízből mindig keveset tegyünk hozzá és rögtön keverjük el, hogy ne kezdjen idő előtt pezsegni. Ezért hasznos a spray-s flakon.

Szerző: Lucrezia  2011.05.15. 08:56 Szólj hozzá!

Címkék: recept fürdés szódabikarbóna citromsav illóolaj kakaóvaj fürdőbomba zabliszt

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr872898909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása