A következőkben felsorolok néhány okot ami mindenkit rá fog venni arra, hogy hanyatt-homlok rohanjon otthon kencéket kotyvasztani. Nagyképűen hangzik? Akkor figyeljetek:

 - te döntöd el az összetevőket

Garantáltan olyan minőség kerül bele, amit te akarsz. Ha valamire allergiás vagy, azt kihagyod vagy helyettesíted. Ha nem tetszik az illata, másikat raksz bele.

- olcsó

Hihetetlen, de így van, még ha a drága és jó minőségű összetevőket veszed, mint például a shea vaj, még így is olcsóbban jössz ki a végén. Nem kell költened reklámra, csomagolásra, gyártási költségre, szállításra, többféle árrésre stb. Tudtad, hogy egy menő kozmetikum árának kb. a 30%-a a reklám? Durva, ugye?

- nem kell bele tartósítószer

Leszámítva az E vitamint, ami garantáltan nem árt, az otthoni termékekbe nem kell tartósítószer. Nem kell évekig elállniuk a polcon, nincsenek jogszabályok az eltarthatóságára, és a gyártótól a fogyasztóig percek alatt jut el :)

- gyártása nem szennyezi a környezetet

Hát ezt nem kell hosszan fejtegetni. Nincs gyár, nincs károsanyag kibocsátás, melléktermék kiöntése a folyóba...

- és végül: élvezet!

Aki szeret főzni, sütni, szereti a kreatív hobbikat, azoknak élvezet lesz a kotyvasztás is. Nagyszerű érzés olyat alkotni, amit később szívesen használsz. Szép üvegben, tégelyben ajándéknak is kitűnő.

 

Szerző: Lucrezia  2010.02.05. 09:53 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr621731088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lepkelány 2010.08.26. 19:19:31

Szia Lukrécia!
Először is csak így tovább! Nagyon jó az oldal, úgy örülök, hogy találtam ilyet.
Másrészt itt egy videó, ami indokot ad arra, miért is jó házilag, természetes alapanyagokból készíteni a kozmetikumainkat:
www.youtube.com/watch?v=rSJcy9V9vf4

Lucrezia 2010.08.27. 21:32:23

@Lepkelány: Szia! Köszi a videót, tényleg nagyon hasznos. Én is ajánlani fogom mindenkinek.
süti beállítások módosítása