Állítólag a vörös bor a titka annak, hogy a francia nőkön később látszik meg az öregedés. Napi egy-két dl vörösbor gyógyszernek számít, nem alkoholnak, ezt sokan vallják. Sok vállalatnál Franciaországban még munka közben is szabad az ebédhez egy pohár bort fogyasztani. Lehet, hogy nekik van igazuk? Az bizonyított, hogy tele van antioxidánssal és polifenolkal, amik védnek a rosszindulatú daganatok kialakulásától és egyben gyulladásgátlóak is. A mérsékletesen fogyasztott (napi 1-2 dl) vörösbor csökkenti a koleszterin szintet és gátolja a szív és érrendszeri betegségek kialakulását.

Külsőleg is kezdik a vörösbort egyre jobban alkalmazni borfürdőként, vagy krémbe keverve, mert regenerálja és hámlasztja a bőrt. Magas csersav tartalma miatt seborrheás bőrre nagyon jó. Fürdőként otthon is alkalmazhatjuk, ha egy kád vízbe néhány deci olcsóbb kékfrankos öntünk (az fontos, hogy igazi bor legyen, ne tablettás). De ez az arcmaszk is nagyon jó megoldás, csak nem sokáig áll el, ezért érdemes mindig frissen hozzátenni a vörösbort. A zöld tea hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, a kakaó serkenti a bőrsejtek növekedését illetve szabályozza a bőr vízháztartását. A pacsuli olaj szintén bőrregeneráló hatású.

1 evőkanál vörösbor

1 evőkanál porított zöld tea

1 evőkanál sötét kakaópor

3 csepp pacsuli olaj

Először a zöldteát öröljük meg, lehetőleg mozsárban, ha nincs akkor aprítógépben. Keverjük hozzá a kakaóport (pl. holland kakaó) és végül a vörösbort és az illóolajat. Száraz bőrnél esetleg egykiskanál mézet is tehetünk hozzá. Ha túl sűrű, tegyünk még hozzá  egy kis vörösbort. Kenjük az arcunkra, kihagyva a szem körüli részt, és hagyjuk rajta húsz percig, majd öblítsük le. Azonnal szebb lesz a bőrünk tőle.

Szerző: Lucrezia  2010.11.22. 19:36 1 komment · 1 trackback

Címkék: arcápolás vörösbor zöld tea illóolaj arcpakolás kakaópor

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr502465495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Z. Karvalics László - GENIUS LOCI 2010.11.23. 09:02:56

 A pusztítást az osztrogótok kezdték, még 537-ben, Róma ostromakor, amikor lerombolták a vízvezetéket, hogy térdre kényszerítsék a város védőit. A pompás fürdő, amely egyidejűleg ezerhatszáz vendéget tudott fogadni, ahol egyetlen nap alatt tíz ton...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bsbori 2010.11.24. 14:06:55

Ez fantasztikusan hangzik. Ki kell próbálnom:)
süti beállítások módosítása