Izgalmas dolog történt velem nemrég: megkerestek a Tudatos Vásárlók Egyesületétől, hogy felhasználhatják-e a receptjeimet egy kiállításhoz. Az is érdekelte őket, hogy készítenék-e néhány kozmetikumot amit ki is állíthanak. Hát ez nem volt kérdés, bármikor, bármennyit kutyulok, csak legyen rá időm. Még mindig iszonyúan élvezem a krémkeverést.

Sok fejtörést okozott, hogy mégis miket készítsek. Kevés olyan dolog van a receptjeim között (talán a fürdőbomba kivételével), ami jól is mutat. A szappanokból sokkal több és szebb variációt lehet létrehozni, míg a krémeknél mindegyik szinte ugyanolyan. A színük csak árnyalatokban változik, a formájuk pedig attól függ, milyen tégelyben vannak. Ami nagyon jellemző, az az illatuk, de egy kiállításon nemigen lehet szagolgatni a kiállított darabokat. Ezért aztán más szempontokra koncentráltam: a sokféleségre, hogy bárki találhasson magának ötleteset, és az egyszerűségre, hogy az elkészítés bonyolultsága ne ilyesszen el senkit. Amit szintén szerettem volna számításba venni, de már nem volt rá mód: az alapanyagok beszerezhetősége. Ezt már nem tényleg nem tudtam figyelembe venni, mert kevés olyan anyag van amit a boltban csak leveszel a polcról.

Ezekkel a meggondolásokkal tehát készítettem testápolót, borotvahabot, popsikrémet, ajakírt, fürdőgolyót és dezodort. Később majd megmutatom őket képen is.

A kiállítás címe a Tudatos Vásárlók Áruháza, itt a leírás róla: tudatosvasarlo.hu/kiallitas. Környezetbarát életmód megoldásokról szól, és egy hónapig lesz látható a Gozsdu udvarban (kedden este nyílik).

 

 

Szerző: Lucrezia  2011.05.08. 20:47 1 komment

Címkék: hírek cikkek

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr12884434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása