Ha vékony, töredező körmöd van, mint nekem, biztos téged is nagyon idegesít. Nehéz megnöveszteni, mert azonnal letörik ha kicsit nagyobb, sőt az is beszakad, ami már egyszer letört. Ha bármibe beleakad: vége, nincs ellenállása. Az okokat nehéz kideríteni, okozhatja a vashiányos vérszegénység (nekem már volt ilyen), lehet a kálcium - D vitamin duo bevitelének elégtelensége, kevés A vitamin (amit nem szabad felelőtlenül pótolni, mert a túladagolása veszélyes), és akár mészhiány is. Érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, és egy vérképet is csináltatni.

De ha a ezeket az okokat már kizártad, vagy akár ki akarod egészíteni a belső kezelést, akkor ez a fürdő segíthet a körmödnek megerősödni. Erre ajánlom ezt a házilag könnyen elkészíthető receptet.

2 evőkanál finom szemcsés tengeri só

2 csepp citrom olaj

2 csepp mirha olaj

2 csepp tömjén olaj

2 csepp búzacsíra olaj

Adjuk a hozzávalókat egy kis tál langyos vízhez, jól keverjük el. Ebben áztassuk a körmeinket 10-15 percig hetente kétszer, majd kenjük be kézápoló krémmel. Hamarosan látni fogjuk az eredményt.

A receptet itt találtam sok szuper köröm recept között:

http://going-well.com/2009/11/21/nail-care-tips-natural-homemade-recipes-for-strong-and-beautiful-nails/

Szerző: Lucrezia  2011.04.11. 20:33 Szólj hozzá!

Címkék: recept illóolaj körömerősítő

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr452603406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása