A szemzselék általában arra valók, hogy nyugtassák a fáradt szemet késő estig tartó munka vagy más ártó környezeti hatások miatt. Elsősorban tehát nem ránctalanítanak, hanem inkább segítenek eltűntetni a karikákat, lelohasztani a puffadást. A receptben található zöld tea frissítő, gyulladásgyökkentő hatású, ezért nagyon jót tesz a duzzadt szemkörnyéknek. A kurkuma felpezsdíti a vérkeringést, ezzel segítve a regenerálódás, és az aloe vera gél hidratálja a bőrt.

1 evőkanál aloe vera gél

fél mokkáskanál zöld tea

1 csipet kurkuma

néhány csepp rozmaring illóolaj

pár csipet agar-agar por (elhagyható)

Forraljunk egy kevés vizet, és forrázzuk le a  zöld teát. Kb. öt perc után szűrjük le, majd melegítsük fel és keverjük hozzá az agar-agar port és a kurkumát. Előbbi csak a zselésítéshez kell, ezért elhagyható, csak akkor nem gélt, hanem folyadékot kapunk. Egyébként indiai fűszer boltokban tudjuk beszerezni. Ha kicsit kihült adjuk hozzá az aloe verát és a rozmaring olajat. Tartsuk hűtőben, ott tovább eláll és csak fokozza a hűsítő hatását.

Szerző: Lucrezia  2010.12.30. 14:32 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr312515989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minna23 2010.12.30. 18:55:04

Szia Lukrécia!
Karácsonyra elkészítettem a méhviaszos-körömvirágos krémedet, a körömvirágos testápolót és a mézes ajakápolót ajándékba a barátainknak. Készült magunknak is, és mondhatom, nagyon beváltak! Hálásan köszönöm a recepteket és boldog új évet kívánok!

Minna

zoldpotty.blogspot.com 2011.01.05. 15:02:53

milyen illóolajakat használsz? lehet hogy márkát nem írhatsz, de hátha :)

Lucrezia 2011.01.06. 14:25:35

Minna, gratulálok a házi készítésű cuccokhoz! Igazán termékeny vagy.

Zöldpötty, kire gondoltál az illóolajoknál? Nem sajnálom, ha leírja valaki mivel jó és rossz tapasztalata, abból mindannyian tanulhatunk.

zoldpotty.blogspot.com 2011.01.10. 21:42:20

Lucrezia, én a PanAromra gondoltam. Az ő termékeikkel masszírozok(illetve párologtatok és használom egyéb dolgokra), és csak ajánlani tudom őket!! :)Ismered őket?
süti beállítások módosítása