Egy bármilyen krém attól lesz krémes állagú és kevésbé zsíros, hogy víz van benne. Ebben a krémben a vízes részek is UV szűrő hatással bírnak: az aloe vera fényvédő hatása mellett még nyugtatja is a bőrt, a zöld tea pedig alacsony SPF értéke ellenére ellensúlyozza a bőrben az UV káros hatását.

70 ml kókusz olaj

70 ml kakaóvaj

30 ml zöld tea

30 ml aloe gél

3 E vitamin kapszula

2-3 evőkanál méhviasz

1 evőkanál cink oxid

1 evőkanál titánium dioxid (vagy még egy evőkanál cink oxid)

Keverjük össze a kókusz olajat és a kakaóvajat, és gőz fölött melegítsük fel. Mikor felolvadt tegyük bele a méhviaszt és kevergessük amíg jól össze nem olvadnak.  Ezután vegyük le a gőzről, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az aloe verát és a zöld teát. Ezután jöjjön az E vitamin kapszula, majd a cink oxid/titánium dioxid. A keverést ne hagyjuk abba, csak ha kihűlt.

A méhviasz mennyiségével szabályozhatjuk a keménységet, de ne tegyünk bele túl keveset sem mert akkor nem fog feloldódni a víznemű a zsíros részben. Lehet egy kicsit illatosítani, de szigorúan csak nem fényérzékenységet okozó illóolajokkal, a levendula a legbiztonságosabb.

Egyszerre ne készítsünk sokat belőle, néhány hét alatt használjuk fel.

Szerző: Lucrezia  2010.05.18. 10:38 4 komment

Címkék: recept aloe vera zöld tea napolaj méhviasz e vitamin kakaóvaj kókusz olaj cink oxid

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr642003192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BernikedeVLC 2010.06.23. 09:37:12

Sziasztok! Én még nagyon kezdő vagyok az otthoni kotyvasztásban, úgyhogy segítségre lenne szükségem. Megyünk nyaralni, és szeretném ezt elkészíteni. Le tudnád írni, hol tudom az alapanyagokat beszerezni? Interneten láttam csak ezeket. És picit részletesebben azt, hogyan kell elkészíteni, lépésről lépésre? Előre is köszönöm!

Lucrezia 2010.06.23. 22:24:22

@BernikedeVLC: Szia! Ha még nem próbáltad lehet, hogy érdemesebb egy kicsit egyszerűbb recepttel kezdeni, amiben nincs vizes rész. Szerintem már mindannyian jártunk úgy, hogy kicsapódott a víz a krémben, és elveszi a kedvedet, ha pont első alkalommal történik meg. De természetesen segítek szívesen, ha erre szánod el magad. Az egyszerűbb napolaj receptet nézted már? Szerintem teljesen használható az is, a végeredményben nincs nagy különbség, mivel mindkettő látszódni fog a bőrödön (a cink oxid miatt). Ez a puccosabb recept, a másik meg a tenyeres-talpas.

BernikedeVLC 2010.06.25. 08:36:52

Köszönöm! Lehet, hogy akkor azzal próbálkozom! :)

Lucrezia 2010.06.25. 16:48:53

@BernikedeVLC: Szia, még az jutott az eszembe, hogy nem baj, ha nem szezám olajjal csinálod az alap receptet, sima oliva oljjal is jó lesz. A szezám olaj magában is fényvédő, de a lényeg a cink oxid.
süti beállítások módosítása