Nemsokára itt az influenzaidőszak. A, B vírus, sertés, madár... van választék. Mindenki elkezd ész nélkül kezet fertőtleníteni, azt sem tudjuk mi van benne, jó-e a bőrünknek. Pedig van alternatív lehetőség is, olyan folyadék amit saját magunk készítünk, ellenőrzött anyagokból. A bolti fertőtlenítő szerek min. 60% alkohol kell, hogy legyen, mert csak így képesek megölni a baktériumokat. De mi tudjuk, hogy az illóolajok is nagyon jó baktérium, vírus és gombaölő hatással rendelkeznek, ezért nem szükséges bele az a rengeteg alkohol.

A legtöbb illóolaj antibakteriális, de a legintenzívebbek talán a citrom, a teafa, a geránium és a levendula. A citromolaj még a streptococcus-t is képes legyőzni megfelelő mennyiségben alkalmazva. Sok illóolaj pedig legyőzi a vírusokat is, mint például a rozmaring, levendula, boróka, teafa, eukaliptusz. Tehát van miből válogatnunk.

1 dl alkohol

1 dl aloe vera gél

2 dl desztillált víz

10 csepp citrom illóolaj

10 csepp teafa illóolaj

5 csepp rozmaring illóolaj

Először az alkoholban keverjük el az illóolajokat, rázzuk össze, várjuk meg amíg feloldódnak. Ezután az aloe géllel és a vízzel együtt öntsük pumpás flakonba (pl. kiűrített hajkondíciónáló spray üvegébe). Jól rázzuk össze minden használat előtt, majd fújjunk a kezünkre ha szükségét érezzük. Nem szárítja ki a bőrünket úgy, mint a bolti fertőtlenítők.

 

Szerző: Lucrezia  2010.11.17. 20:11 2 komment

Címkék: alkohol recept víz aloe vera illóolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr112365248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eeeni 2010.12.12. 16:12:42

Szia, először is gratulálok az oldaladhoz:)
Olyan kérdésem lenne, nem is konkrétan a cikkhez kapcsolódóan, hogy azokat a tégelyeket, amikben korábban más krémek voltak, de most házilag készített krémet tennél bele, hogy tisztítod, fertőtleníted azt a tégelyt, edényt? Előre is köszönöm a segítségedet.

Lucrezia 2010.12.30. 14:50:08

@Eeeni: Szia, elnézést, hogy eddig hallgattam. A tégelyeket először kitörlöm alaposan papírtörlővel, hogy ne maradjon bennük sok krém. Ezután jól kimosom mosogatószerrel és szivaccsal, ha nagyon zsíros szódabikarbónát is teszek bele. Végül még szoktam egy kis forralt vizet is önteni bele.
süti beállítások módosítása