Ez a recept Szildának készül, akivel már az új oldalon ismerkedtem meg. Olyan kézkrémet keresett, ami jót tesz mosogatástól, mosástól egyéb házimunkától kiszáradt kezének. Gyorsan meg is csináltam a krémet, és mivel Szilda nincsen kéznél, anyósom pedig pont kézkrémet szeretett volna, ezért ő kapja meg. Annyit csaltam az ő krémjénél, hogy rózsavíz helyett aloe vera gélt tettem bele, így jobban nyugtatja, gyógyítja a bőrt, míg a rózsavíz a hidratálásban fontos.

A három különböző olaj nagyon jó hatással van a bőrre, viszonylag jól beszívódik, de egy darabig csillogni fog, ezért arcra legfeljebb este alkalmas. A propolisz a tartósításon kívül fertőtlenít is, ha többet teszünk a krémbe nem kell a kezünket folyton fertőtlenítővel mosogatni (már aki szokta), elég krémezni is.

2 evőkanál (8 g) méhviasz 

1 evőkanál (7 g) kakaóvaj

3 evőkanál (45 ml) kókuszolaj

4 ek (60 ml) barackmag olaj

3 ek (45 ml) rózsavíz

20 csepp propolisz tinktúra

10-15 csepp bergamott olaj

10-15 csepp tömjén olaj

Tegyünk gőz fölé egy üvegtálat, tegyük bele a méhviaszt, a kakaóvajat és a kókuszolajat. Várjuk meg, míg megolvadnak, majd öntsük hozzá a barackmag olajat is. Mikor mind egy hőmérsékletű vagyük le a gőzről, helyette tegyünk egy másik tálat amibe a rózsavízet öntöttük, és azt is melegítsük fel. Közben keverjük a zsíros összetevőket, és lassan, cseppenként adagoljuk hozzá a rózsavízet is. Mikor jól összekeveredtek, ne hagyjuk abba a keverést hanem adjuk hozzá a propoliszt és végül az illóolajakat. Kihűlés közben is keverjük egy darabig.

Szerző: Lucrezia  2011.05.19. 22:23 6 komment

Címkék: recept rózsavíz kézápolás illóolaj méhviasz kézkrém kakaóvaj barackmag olaj kókusz olaj propolisz tinktúra

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr782917313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motymoty 2011.05.24. 11:12:38

Többször mondtad, hogy alkotói válságban szenvedsz, úgyhogy veszem a bátorságot és megkérdezem, hogy van-e ötleted maszírozó akármire (mármint olaj, tömb stb.)?

Lucrezia 2011.05.26. 17:12:02

@motymoty: Szia! Masszírozó olajra viszonylag egyszerű, mandula olajba pár csepp illóolaj ami szimpatikus és kész is.
Masszírozó tömb alatt mit értesz? Olyan, mint a testápoló tömb? Nem vagyok járatos a masszírozásban sajnos. De szívesen kitalálok valamit, csak tájolj be :)

motymoty 2011.05.27. 09:54:32

@Lucrezia: Köszönöm, ez nekem már tökéletes. Gondolom a mandula olaj nem olyan zsíros, mint az oliva, majd kipróbálom. Sajnos fogalmam sincs milyen a tömb, gondolom hasonlíthat a testápoló tömbre, de olyat még nem láttam közelről. :)

Néztem a honlapodon is, meg itt is, de nem találtam sampont, esetleg egyszer majd tudnál azt is feltenni? Köszönöm.

És gratulálok a honlapodhoz is, elhiszem, hogy sok munka volt, de szerintem megérte. :)

Lucrezia 2011.05.30. 18:44:31

@motymoty: Szia! Samponra sajnos még nem találtam igazán természetes alternatívát. A samponhoz ugyanis tenzidek kellenek, amiket nehéz beszerezni, és gyakran túlságosan leszedik a zsírréteget a hajról, ami nem tesz jót neki. A szappanos hajmosás sem győzött még meg. Sokan használják a tojás sampont, erre még nem tudtam rávenni magamat (mármint hogy nyers tojással mosnak hajat). Amit eddig próbáltam az a szódabikarbónás hajmosás + almaecetes öblítés, és a boraxos hajmosás + citromsavas öblítés. Nekem bejött.

motymoty 2011.05.30. 19:20:42

@Lucrezia: Köszönöm. Kicsit féltem, hogy ezt fogod mondani. (Mármint, hogy nincs jó alternatíva.)

A szódabikarbónásnál csak simán ráteszed a hajadra, és kész?

motymoty 2011.06.14. 09:39:37

Köszönöm, megtaláltam! Ki fogom próbálni. :)
süti beállítások módosítása