Ezt a receptet egy angol nyelvű oldalon olvastam. (http://www.easy-homemade-recipes.com/lemon-hand-cream.html). Sajnos nagyon résen kell lenni, mert sok recept tartalmaz kőolaj alapú hozzávalókat (pl. vazelin), amiket nem kéne beletenni egy természetes kozmetikumba. Sokszor pedig Magyarországon beszerezhetetlen dolgokat  sorolnak fel. Például mindent felkutattam varázsdió tinktúráért,  mert találtam egy tök jó aftershave receptet. De nem találtam :(

Ezért igyekszem ide csak olyan recepteket írni, amiknek a hozzávalóit meg lehet szerezni nálunk is, természetes, egészséges, és lehetőleg ki is próbáltam.

Az itt következő kézkrémet sajnos még nem csináltam meg, de nagyon szeretném. Kicsit költséges megvenni az összes leírt olajfajtát, de ha már megvannak, más receptekben is felhasználhatóak. A citromfűnek rendkívűl sok jó hatást tulajdonítanak, antibakteriális, gombás fertőzés ellen is jó, szabályozza a bőr zsírosságát stb. Érdemes kipróbálni.

1-2 tk citromfű (friss vagy szárított)

1 csésze forróvíz

2 ek barackmag olaj

4 tk avokádó olaj

1 tk búzacsíra olaj

15 g méhviasz

2 tk citromlé
 

Egy kerámia tálba tegyük a citromfüvet, és öntsük rá a forró vizet. Fedjük le és hagyjuk 15 percig ázni. Egy lábasban forraljuk vizet, arra tegyünk rá egy hőálló üveg tálat (ez a gőz feletti melegítés). Ebben olvasszuk fel a méhviaszt. Öntsük hozzá az olajakat folyamatosan kevergetve egy - lehetőleg még nem haszált - fakanállal. Ezután cseppenként, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a citromfű teát. Fontos, hogy apránként, jól elkeverve adjuk hozzá.  Ezután levéve a gőzről adjuk hozzá a citromlevet és addig keverjük amíg sűrű és sima nem lesz.

Öntsük legalább kettő sterizált, jól záródó üvegbe, hogy tovább eltartson. Az egyiket tegyük a hűtőbe felhasználásig.

Szerző: Lucrezia  2010.02.11. 11:26 Szólj hozzá!

Címkék: recept citromlé citromfű kézápolás méhviasz kézkrém barackmag olaj avokádó olaj búzacsíra olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr711748932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása