A következő férfi parfüm recepteket ugyanúgy 20 ml jojoba olajba vagy alkoholba ajánlom, legalább egy hetes összeéréssel és naponta egy felrázással. Mindig valódi illóolajat használjunk, ne mesterségeset. Nem könnyű megkülönböztetni, mert sokszor csak annyit írnak rá hogy illóolaj. De ha névtelen márka, és doboz, egyéb adatok nélkül árulják az gyanús. Amiben biztos, hogy megbízhatunk: aromax, naturol, naturland, helen, és a patikában árult kimértek (mindig rajta van a patika neve). Kamalánál (amiket még nem próbáltam) például lehet kapni illóolajat és illatolajat is, az utóbbi nem valódi illóolaj. Ha angolul keressük, a fragrance mindig mesterséges illatot takar, az illóolaj essential oil.

 

Érzéki illat:

5 csepp levendula

10 csepp koriander

11 csepp szantálfa

12 csepp cédrus

3 csepp tömjén

 

Férfias illat:

20 csepp bergamott, mandarin vagy limett olaj

13 csepp pacsuli

4 csepp babér

4 csepp vetiver

2 csepp bors vagy gyömbér

1 csepp narancsvirág (nem kötelező)

 

Bensőséges:

10 csepp cédrus olaj

8 csepp szantálfa

6 csepp levendula

4 csepp koriander

2 csepp tömjén

 

Provance-i:

16 csepp levendula

5 csepp szantálfa

4 csepp cédrus

2 csepp gyömbér

2 csepp vetiver

Szerző: Lucrezia  2010.03.23. 20:14 3 komment

Címkék: alkohol recept parfüm férfiaknak illóolaj jojoba olaj dezodorálás

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr241843727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunimama 2011.01.11. 19:01:41

Szia Lukrécia!

Nagyon szupi az oldal :) !
Egy megjegyzéshez az illóolajokhoz: én úgy tudom, hogy a Naturland nagyon nem jó. Párologtatásra ok, még esetleg parfümbe is elmegy, de belsőleg stb már nagyon nem, mert az összetevőkben (ami fent is van a dobozán), van mindenféle egyéb is felsorolva (szemben az aromaxxal stb, ahol csak az van, hogy 100% illóolaj).
Kipróbáltam a naturlandos illók papírtesztjét is, jó kis pacát hagy maga után, és erről azt olvastam, nem szabadna semmilyen foltot hagynia, ha tényleg tiszta illóolaj lenne??

Narancshab 2011.01.12. 12:42:49

@sunimama: szia! Az antalvali.com-on az Aromaxot nem nagyon ajánlják belsőleg. Viszont amit ők ajánlanak, az nagyon drága. Ilyenek pl. a Panarom illóolajok. Csak egy példa: a citromolaj a Panaromnál 4400Ft/10ml, míg az Aromaxnál 660Ft/10ml. (online árak)Óriási a különbség, gondolom nem véletlenül.

sunimama 2011.01.12. 12:52:00

@Narancshab: Szia, köszi utánanézek megint:) pedig én is onnan szedem az alap infót. bennem az maradt meg a kismillió olvasás után, hogy a naturlandot semmiképp se belsőleg (egy anyuka kérdezte) és utána csak felsorolták a másik megbízható 3-t. Egyenlőre én csak krémekben gondolkozom :) Illetve akarok egy köptetős szirupot a kisfiamnak, hogy ne a fluimucilt kelljen, mert van benne aszpartám aminek nem örülök.
süti beállítások módosítása