Ez a kozmetikum igazi kényeztetés a bőrnek, és lelkileg is felfrissít, megnyugtat. Egy fárasztó nap után, mikor mindenünk fáj és az agyunk zsong és legszívesebben szabadságra menne, érdemes ezzel felszerelkezve bevenni magunkat a fürdőkádba. Miközben szuperül leradírozza a bőrünket és felfrissíti a vérkeringést, az olaj bevonja és nem engedi a fürdéstől kiszáradni. A levendula megnyugtatja a bőrt is és a beszippantóját is, ezért alvás előtt különösen hasznos.

1 csésze keserűsó (a patikából)

1/2 csésze mandula vagy oliva olaj

kb. 1 evőkanál E vitamin (kiszúrt kapszulákból)

12 csepp levendula olaj

2 evőkanál szárított levendula virág összetörve

esetleg 1-1 csepp piros és kék ételfesték

Keverjük el jól a hozzávalókat, ha szükséges, használjunk több sót, hogy a kívánt állagot elérjük. A levendula olaj minősége és illat erőssége változhat, de ne tegyünk túl sokat belőle, mert az ellenkező hatást érhetjük el. Az ételfestéket akkor ajánlom, ha ajándékba akarjuk adni, egy enyhe lila szín jól festhet. Ilyenkor érdemesebb mandula olajat használni, mert az olíva kicsit zöldes.

Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be a nedves bőrünkbe, majd öblítsük le. Ha utána ebben a vízben áztatjuk tovább magunkat, duplán jól járunk :)

Szerző: Lucrezia  2011.03.28. 22:13 Szólj hozzá!

Címkék: recept levendula illóolaj e vitamin testradír mandula olaj keserűsó

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr122778094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása