Érdekes, hogy sporots receptet még nem jutott eszembe feltenni... Biztos köze van hozzá hogy nem sportolok rendszeresen, és ha mégis, nagyon vigyázok rá hogy ne legyen izomlázam :) Ritkán mozgóknál ez különösen esélyes. De persze már nagyon sokszor éreztem fájdalmat a lábamban, hátsó felemben úgy, hogy az emeletre felmászás is iszonyú akaraterőt igényelt. Hátha más is hasznát veszi ennek a receptnek, érdemes megcsinálni és tartani belőle otthon. A hozzávalókat kicsit nehezebb beszerezni, de nem lehetetlen. Az arányokat lehet változtatni, ha túl tömény az illóolaj benne érdemes több oliva olajat használni.

100 ml extra szűz oliva olaj

15 g méhviasz

15 csepp árnika kivonat

15 csepp orbáncfű kivonat

8 csepp kámfor illóolaj

8 csepp levendula illóolaj

4 csepp rozmaring illóolaj

20 csepp kamilla illóolaj

50 ml aloe vera gél

pici borax (kihagyható)

2 E vitamin kapszula

Az oliva olajat és a méhviaszt gőz felett összeolvasszuk. Levesszük a gőzről  és kevergetjük, ha kicsit hűlt hozzáadjuk az illóolajokat, tinktúrákat, E vitamint (és a boraxot). Az aloe gélt is rátesszük egy picit a gőz fölé, csak hogy kicsit langyosodjon, túlmelegíteni nem szabad. Folyamatosan kevergetve az olajas anyagot apránként hozzáadjuk az aloe gélt. Keverjük még egy darabig miközben teljesen kihűl.

Az aloe gél helyettesíthetjük valamilyen gyógynövényes főzettel (pl. borsmentával).

 

Szerző: Lucrezia  2010.06.19. 13:43 1 komment

Címkék: recept aloe vera gyógynövény testápolás illóolaj méhviasz e vitamin oliva olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr92093349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsidanna 2010.06.19. 15:10:18

Szia

Köszönöm, köszönöm, köszönöm...
Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan reagálsz a kérésemre, nagyon kedves vagy:)
Az árnika kivonattal van csak gondom, de ez alkoholos tinktúra? Ha igen lehet elkészítem otthon. Orbáncfű szerencsére van otthon:)
Szép napot!
süti beállítások módosítása