Egy másik szuper körömerősítő olaj receptje. Egyszerű, főleg ha tudunk szerezni üveges E vitamint. Ha a kapszulákat kell egyenként kinyomkodni, akkor kicsit macerásabb. Ilyenkor igyekezzünk nagyobb kapszulákat venni, mert a piciket nekem nem sikerült összenyomnom.

Az E vitaminnál még arra érdemes figyelni, hogy árulnak mesterséges, és természetes E vitamin olajat is. Bár külsőleg ennek nincs akkora jelentősége, mint belsőleg (lehetőleg ne szedjünk mesterséges vitaminokat), mégis ha valódi eredményt akarunk elérni, használjuk a természetes verziót. Ezt úgy hívják, hogy D-alfa-tokoferol, vagy D-alfa-tokoferol-acetát, míg a mesterséges annyiban különbözik, hogy van egy plusz 'l', Dl-alfa-tokoferol(-acetát).

A citrom illóolajról még annyit megjegyeznék, hogy a citrus olajokból mindenképpen érdemes bio minőséget vásárolni. Általában nem vagyok bio-függő (inkább pénztárca-függő vagyok), de a citrus gyümölcsök héjából vonják ki az illóolajat, amit viszont szállítás előtt rengeteg vegyszerrel kezelnek, hogy friss maradjon, aminek jó része felszívódik a héjban. Ebből a megfontolásból mosom meg még a banán héját is, családom tiltakozása ellenére. Igaz, hogy a héját nem eszik meg, de ha megfogják ugyanazzal a kézzel a belsejét is, mégiscsak bejutnak a vegyszerek. Ez egy olyan óvintézkedés, ami legalább nem kerül pénzbe.

Szóval a recept:

2 evőkanál E vitamin olaj

10 csepp tömjén illóolaj

10 csepp mirha illóolaj

10 csepp citrom illóolaj

Keverjük bele az illóolajakat az E vitaminnal, és öntsük egy sötét, zárható üvegbe. Dörzsöljük be körmeinket hetente kétszer.

Szerző: Lucrezia  2011.02.07. 18:20 2 komment

Címkék: recept illóolaj e vitamin körömerősítő

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr642565368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karoline 2011.07.10. 17:04:22

SZia Lukrécia!
Nagyon jó a blogod,receptek nagyon hasznosak,gratula!
Azt akarom kérdezni hogy az E vitamin az a gyógyszertárban kapható?Rendes vitamin?Azzal tartósítasz?Az tulajdonképpen hány ml?(Más recepteknél nincs odaírva csak hogy mennyi kapszula,de az is több kiszerelésben kapható).Én még nem kotyvasztottam,de fogok.A Te receptjeid segítségével is!
Köszönöm a választ!
Szép napot kívánok!
süti beállítások módosítása