Arckrémnek indult, kézkrém lett belőle. De jó könyökre, száraz sarokra, minden kiszáradt, repedezett helyre. Meglehetősen zsíros, ezért nem szívódik be azonnal, erre érdemes számítani. Estére viszont tökéletes, akár éjszakai krémnek is.

Érdekes állaga van a kókuszzsír miatt, ha meleg helyen van szinte folyik, ha viszont hűvös a fürdőszobánk, teljesen megkeményedhet. Ami persze nem probléma, hiszen a bőrünkhöz érve hamar megolvad.

Rózsavíz helyett lehet bele desztillált vizet tenni, úgy is jól üzemel, de a rózsavíz plusz gyógyír a száraz bőr problémájára.

A propolisz leginkább a tartósítás miatt van benne, de a bőrnek is jót tesz, fertőtleníti és  regenerálja. Természetesen ha nem hozzáférhető, E vitaminnal és illóolajokkal is lehet tartósítani, legfeljebb kevesebb ideig áll el. Van, aki allergiás a propoliszra, ezért első alkalommal érdemes bőrpróbát végezni.

1 ek méhviasz

3 ek kókuszzsír

1 ek avokádó olaj

2 ek rózsavíz

késhegynyi borax

10-15 csepp propolisz tinktúra

10 csepp geránium olaj

5 csepp pacsuli olaj

5 csepp ylang-ylang olaj

Olvasszuk össze az avokádó olajat és a méhviaszt gőz fölött. Ezután vegyük le a gőzről, és tegyük bele a kókuszzsírt. Közben egy másik tálban tegyük fel a gőz fölé a rózsavizet. Amikor ez is megmelegedett, habverővel, alacsony fokozaton kezdjük el keverni a zsírokat, és közben  adjuk hozzá a boraxot, majd cseppenként a vizet. Ne hagyjuk abba a keverést utána sem még pár percig. Mikor már kicsit kihült, tegyük hozzá az illóolajokat és a propoliszt. Ha a propolisz túl erős illatú, tehetünk még hozzá illóolajat, hogy elnyomja. Ha kihűlés közben kezdene kicsapódni az olaj, folytassuk a keverést. Tegyük zárható tégelybe mielőtt még teljesen megkeményedik.

Szerző: Lucrezia  2011.02.20. 16:10 2 komment

Címkék: rózsavíz kézápolás illóolaj méhviasz kézkrém avokádó olaj borax kókusz olaj propolisz tinktúra

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr572668965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árokszállási Edit · http://arokszallasiedit.hu/ 2011.03.05. 19:20:29

Kedves Lukrécia!
Kipróbáltam a krémet, és tetszik. Nagyon száraz egy ideje a bőröm, és ez most segített rajtam. Én arcra is, kézre is kentem, szóval jó.
Kicsit olyan érzés után a bőrömnek, miután beszívta, mint mikor krétás a kezem. Az olyan száraz érzés. De ez nemcsak ezzel a krémmel, hanem mással is ilyen nekem. Ez mitől lehet? Valamit rosszul cisnálok krémkeverésnél, vagy a bőröm viselkedik furán, vagy nem teljesen a nekem való olajokkal dolgozok? Hónapok óta ez a legjobb krémem, de mégis valamit másképp kell csináljak. Tudsz ebben tanácsot adni? Köszönöm! Edit

Lucrezia 2011.03.11. 18:11:39

@aedit: Szia!

Hát lehet, hogy a te bőröd más olajokat igényel. Van valami különbség száraz vízhiányos, és száraz zsírhiányos bőr alatt. Érdemes a neten utána nézni, hogy neked melyik lehet, és akkor ahhoz keresünk olajokat.
süti beállítások módosítása