Ez a recept rendkívűl egyszerűen elkészíthető, mégis nagyszerű a maga nemében. A kókuszolaj (vagyis zsír) szuperül hidratál és gyorsan beszívódik, a mandula olaj minden bőrtípusra jó, puhává és simává varázsolja a bőrt.

Aki szereti a kókusz illatát, ne tegyen bele illóolajat, így is tökéletes lesz. Fontos, hogy csak valódi, finomítatlan kókusz olajat használjunk, mert különben nem lesz kókusz illata.

5 evőkanál (75 ml) kókusz olaj

1.5 evőkanál (22 ml) mandula olaj

10 csepp levendula olaj

10 csepp citrom olaj

Gőz fölött olvasszuk fel a kókusz olajat, vegyük le a gőzről majd öntsük bele a mandula olajat és keverjük el jól. Végül adjuk hozzá az illóolajokat is. Tegyük zárható üvegbe, de várjuk meg, míg kihül mielőtt rátesszük a fedelét.

Az eredeti recept nem ír tartósítószert, de ha nem vagyunk benne biztosak, hogy elég hamar elhasználjunk, tegyünk bele egy kis E vitamint is. Mivel nincs benne vizes összetevő, nem romlik olyan gyorsan.

forrás: 

http://www.methodsofhealing.com/how-to-make-your-own-organic-homemade-lotions/

Szerző: Lucrezia  2011.01.13. 20:51 1 komment

Címkék: recept testápoló testápolás illóolaj mandula olaj kókusz olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://lukreciakencei.blog.hu/api/trackback/id/tr1002565413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pixiepie 2011.01.13. 22:50:12

Hű de klassz! Már holnap kipróbálom! :)
süti beállítások módosítása